Vanilkový mls s broskvemi a malinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g maliny
4 plátky želatina
2 balíčky vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
200 g měkký tvaroh
2 ks broskev
5 lžic šťáva z broskví
300 g vanilkový jogurt
na ozdobu
lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Želatinové plátky vložíme do studené vody (opatrně, po jednom) aby změkla. Asi po čtvrt hodině ji vyjmeme, vymačkáme a vložíme do teplé šťávy z broskví a rozpustíme. Nesmíme ale vařit!

  2. Šlehačku vyšleháme dotuha. Tvaroh, jogurt, vanilkový cukr a želatinu dobře promícháme a lehce vmícháme do šlehačky.

  3. Krém rozdělíme do misek a dáme důkladně vychladit do lednice. Před podáváním rozkrájíme broskve na půlměsíčky a ozdobíme jimi krém, spolu s malinami a lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!