Vanilkový pudink s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 lžic rum
3/4 l mléko
2 lžíce cukr krupice
5 hrstí dětské piškoty
1 balíček vanilkový pudink
nastrouhaná čokoláda
30 ks zmražené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnce (asi hrneček mléka necháme stranou), přidáme dvě lžíce cukru, promícháme a přivedeme k varu

  2. V odloženém hrnečku mléka rozšleháme vanilkový pudink a poté směs vlijeme do horkého mléka a za stálého míchání pudink uvaříme

  3. Do skleniček se stopkou dáme hrst piškotů, pět zmražených jahod a zakápneme jednou lžící rumu. Poté každou sklenici zalijeme horkým pudingem, ozdobíme jahodou a posypeme nastrouhanou čokoládou

  4. Dezert necháme vychladit v lednici a podáváme

  5. Z uvedeného množství surovin připravíme 5 sklenic pudinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!