Vanilkový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
1 hrnek slunečnicový olej
3 balíčky vanilkový cukr
3 hrnky hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
0 hrnků smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Vejce o pokojové teplotě rozdělíme na žloutky a bílky. Do bílků přidáme lžíci studené vody a špetku soli a poté šleháme na vysoké otáčky do tuhého sněhu.

  2. K žloutkům přidáme cukr a lžíci teplé vody a šleháme na střední otáčky do krémové pěny, potom přilijeme olej a znovu prošleháme. Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem a za stálého míchání přidáváme po částech ke žloutkům.

  3. K tuhé žloutkové směsi přilijeme smetanu a znovu promícháme. Odložíme robota a stěrkou opatrně přidáme ušlehaný sníh. Těsto na vanilkový korpus lehce promícháme a přelijeme do předem vymazané formy.

  4. Korpus pečeme zhruba 25 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

  5. Vanilkový korpus používáme k přípravě různých svátečních dortů a řezů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!