Valentýnská srdíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
100 g máslo
1 ks žloutek
125 g hladká mouka
1 sklenice malinová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 160 °C.

  2. Máslo nebo tuk na pečení nakrájíme na malé kousky. Do velké mísy přesejeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutek a kousky tuku. Těsto vypracujeme do tuha ručním mixérem nebo studenýma rukama. Pracujeme důkladně, ale ne dlouho! Těsto zabalíme do fólie a vložíme do lednice na 30 minut odležet.

  3. Moukou si poprášíme pracovní plochu, na které rozválíme těsto na 4 mm vysoký plát. Vykrajovátkem vykrojíme 22 - 24 srdcí, polovinu z nich uprostřed vykrojíme malým srdíčkem nebo kroužkem. Srdíčka vložíme na plech s pečícím papírem (i ta malinká vykrojená srdíčka). Valentýnská srdíčka pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut dozlatova a necháme vychladnout na plechu.

  4. Srdíčka bez děr potřeme malinovou marmeládou a slepíme je s děravými srdci. Malinká srdíčka můžeme jíst jen tak, ale také je použít na dekoraci jiného dezertu.

  5. Valentýnská srdíčka podáváme jako jiné cukroví a připravit si je můžeme nejen na sv. Valentýna.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!