Vaječné toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 svazek petrželka
1 svazek ředkvička
4 ks sladkokyselá okurka
6-8 lžic remuláda
na ozdobu
8 ks ředkvička
4 snítky kadeřavá petrželka
4 listy salát lollo biondo
příloha
6 plátků toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, dáme vychladit a potom je oloupaná na kráječi dvakrát do kříže rozkrojíme. Okurky a očištěné ředkvičky nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme.

  2. Okurky, ředkvičky, vejce a petrželku promícháme s remuládou (podle chuti majonéza, tatarka, bylinková zálivka, aj.).

  3. Tmavý toastový chleba opečeme v topinkovači, překrojíme do tvaru trojúhelníku a bohatě obložíme vajíčkovou směsí.

  4. Vaječné toasty podáváme na listech salátu, obložené ozdobně nakrájenou ředkvičkou a snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!