Křepelky s višněmi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
15 dkg máslo
6 ks jalovec
0,25 hrnků červené víno
1 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
0,5 sklenic kompotované višně
třtinový cukr
4 ks křepelka

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky, které mají pokojovou teplotu, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Dále křepelky potřeme máslem také zvenku i zevnitř

  2. V kastrolu si rozpustíme oříšek másla, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku s natí, jalovec, červené víno a nakládané višně i se šťávou a všechno přivedeme do varu. Pokud se nám to zdá kyselé, přidáme podle chuti třtinový cukr

  3. Křepelky vložíme do pekáče vymazaného máslem a zalijeme směsí z kastrolu. Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme 45 minut při 200 °C (vyzkoušené v horkovzdušné troubě). Pak sundáme poklici, šťávu slijeme a křepelky dopékáme nezakryté asi 10 minut, až mají krásnou zlatohnědou barvu

  4. Před podáváním šťávu znovu ohřejeme (v kastrolu nebo v mikrovlnné troubě) a křepelky po délce rozpůlíme, aby s nimi strávníci neměli při krájení práci

  5. Křepelky s višněmi můžeme podávat s brambory nebo jinou přílohou podle vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!