Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g máslo 3 ks žloutek 1 ks pomeranč 50 g strouhaný parmazán 2 lžičky čerstvá petrželka 200 ml čerstvá smetana 300 g vaječné tagliatelle podle chuti sůl bílý pepř
Postup Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně omyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory je oloupeme bez bílé části, neboť je velmi hořká. Oranžové slupky z pomeranče nakrájíme na co nejtenčí proužky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomerančové proužky a restujeme do zhnědnutí.
V hluboké míse rozšleháme žloutky se smetanou, přidáme bílý pepř, sůl a nastrouhaný parmazán s jemně nasekanou petrželkou. Promícháme do hladkého krému. Krém provaříme s pomerančovými proužky, aby se příliš nevysušil, můžeme podlít vodou z těstovin.
Dáme vařit vodu na těstoviny a jakmile začne vřít, osolíme. Vaječné tagliatelle uvaříme al dente, scedíme je a vložíme je do pánve se smetanou. Prorestujeme minutku, odendáme a posypeme petrželkou. Ještě jednou vaječné tagliatelle promícháme.
Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem podáváme jako hlavní chod s mističkou strouhaného parmazánu na posypání.