Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
3 ks žloutek
1 ks pomeranč
50 g strouhaný parmazán
2 lžičky čerstvá petrželka
200 ml čerstvá smetana
300 g vaječné tagliatelle
podle chuti
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory je oloupeme bez bílé části, neboť je velmi hořká. Oranžové slupky z pomeranče nakrájíme na co nejtenčí proužky.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomerančové proužky a restujeme do zhnědnutí.

  3. V hluboké míse rozšleháme žloutky se smetanou, přidáme bílý pepř, sůl a nastrouhaný parmazán s jemně nasekanou petrželkou. Promícháme do hladkého krému. Krém provaříme s pomerančovými proužky, aby se příliš nevysušil, můžeme podlít vodou z těstovin.

  4. Dáme vařit vodu na těstoviny a jakmile začne vřít, osolíme. Vaječné tagliatelle uvaříme al dente, scedíme je a vložíme je do pánve se smetanou. Prorestujeme minutku, odendáme a posypeme petrželkou. Ještě jednou vaječné tagliatelle promícháme.

  5. Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem podáváme jako hlavní chod s mističkou strouhaného parmazánu na posypání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!