Vaječná tlačenka s křepelčími vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
ocet
0.5 l mléko
2 lžíce nasekaná petrželka
mletý bílý pepř
2 dl zeleninový vývar
1 lžička dijonská hořčice
250 g mražená zelenina (dle chuti)
40 g sypká želatina
6 ks křepelčí vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce i křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a necháme důkladně vychladnout. Až potom je oloupeme a klasická vejce nasekáme na jemno. Křepelčí necháme celá.

  2. Želatinu namočíme do 100 ml mléka a necháme ji nabobtnat.

  3. Zbytek mléka smícháme se zeleninovým vývarem, svaříme, vmícháme mraženou zeleninu a krátce povaříme. Přidáme nabobtnalou želatinu, dobře vymícháme a odstavíme z ohně. Do této směsi vmícháme nasekaná vajíčka, hořčici a po promíchání přidáme celá křepelčí vejce, posekanou petrželku a jemně osolíme. Dochutíme pepřem, octem a velmi opatrně vše promícháme.

  4. Hmotu nalijeme do formy a dáme do lednice asi na 4 a více hodin ztuhnout. Před vyklopením přelijeme formu horkou vodou, pak tlačenku lehce vyklopíme.

  5. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!