Barilla Penne all´Arrabbiata recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 lžic extra panenský olivový olej
1 plechovka loupaná konzervovaná rajčata
2 lžičky červené chilli papriky
0,5 šálků strouhaný sýr Romano
1 lžíce nasekaná italská petrželka
500 g Barilla Penne
2 stroužky nadrcený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu. Do velké pánve přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, česnek a červenou chilli papriku. Na mírném ohni lehce zpěňte po dobu 1 - 2 minut, dokud česnek nezíská zlatou barvu a vše začne krásně vonět. Do pánve přidejte rajčata a přiveďte k varu

  2. duste 5 minut. Osolte podle chuti. Pánev odstraňte z plamene

  3. Těstoviny uvařte podle návodu. Uvařené těstoviny sceďte a na stranu schovejte 3/4 šálku vody, ve které se těstoviny vařily. Uvařené těstoviny a 3/4 šálku vody vmíchejte do rajčatové omáčky, vše dobře zamíchejte tak, aby byly těstoviny omáčkou dobře pokryté. Vmíchejte zbývající olivový olej, sýr Romano a před podáváním dozdobte petrželkou

  4. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!