Barevný salát z marinované červené řepy recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
2 ks mandarinka
2 lžíce olivový olej
olivový olej
1 lžíce dýňová semínka
2 lžíce citronová šťáva
1 ks červená řepa
1 špetka čerstvě mletý pepř
1 hrst čerstvý špenát
1 ks salát Little Gem

Postup přípravy receptu

  1. Malou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme pár hodin odležet

  2. Mezitím si rozdělíme salátové listy a oddělíme tvrdý košťál. Salát Little Gem a špenátové lístky omyjeme a necháme okapat. Mandarinku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dýňová semínka na suché pánvi lehce opražíme

  3. Na velký talíř šikovně rozložíme salát se špenátovými lístky, poklademe plátky červené řepy, mandarinkami a zasypeme dýňovými semínky. Na závěr pokapeme olivovým či konopným olejem

  4. Takto připravený barevný salát s marinovanou červenou řepou ihned podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!