Barevný salát z marinované červené řepy recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 2 ks mandarinka 2 lžíce olivový olej olivový olej 1 lžíce dýňová semínka 2 lžíce citronová šťáva 1 ks červená řepa 1 špetka čerstvě mletý pepř 1 hrst čerstvý špenát 1 ks salát Little Gem
Postup Barevný salát z marinované červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Malou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme pár hodin odležet
Mezitím si rozdělíme salátové listy a oddělíme tvrdý košťál. Salát Little Gem a špenátové lístky omyjeme a necháme okapat. Mandarinku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dýňová semínka na suché pánvi lehce opražíme
Na velký talíř šikovně rozložíme salát se špenátovými lístky, poklademe plátky červené řepy, mandarinkami a zasypeme dýňovými semínky. Na závěr pokapeme olivovým či konopným olejem
Takto připravený barevný salát s marinovanou červenou řepou ihned podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou jako hlavní chod.