Vaječná pomazánka s pomazánkovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 špetka bazalka
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžíce tatarská omáčka
7 ks vejce natvrdo
0 kelímků pomazánkové máslo
0 kelímků cottage sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
mléko
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si asi 7 vajec, která po vychladnutí oloupeme. Oloupeme cibuli.

  2. Oloupaná vejce a cibuli dáme do ručního nebo elektrického šlehače (nástavec nože) a nasekáme na drobné kousky.

  3. Do základu přidáme polovinu kelímku pomazánkového másla bez příchuti a polovinu cottage sýru, promícháme. Můžeme přidat lžíci tatarské omáčky, ale není nutné. Nakonec pomazánku ochutíme zhruba lžičkou polotučné hořčice, solí, pepřem a bazalkou nebo jiným kořením podle své fantazie a chuti.

  4. Pokud je pomazánka tužší, přidáme při míchání mléko. Dávám raději smetanu, která pomazánku zjemní.

  5. Vaječnou pomazánku s pomazánkovým máslem podáváme na pečivu. Můžeme ozdobit kadeřavou petrželkou, kouskem červené papričky nebo půlkou cherry rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!