Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce polohrubá mouka
4 lžíce studená voda
podle potřeby
olej
tvrdý sýr
koktejlová rajčata
podle chuti
sůl
tatarská omáčka
mletý černý pepř
zelenina na oblohu
nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a cibulovou či jinou nať nakrájíme na jemno, tvrdý sýr na kostičky a rajčata na plátky. Nejlepší jsou červená a žlutá koktejlová rajčata. Hezky to pak vypadá na talíři.

  2. V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a vodou. Můžeme dát i půl vody a půl mléka, pak přidáme polohrubou mouku. Znovu důkladně prošleháme, aby v těstě nebyly hrudky. Na troše oleje zesklovatíme cibuli. Shrneme ji ze stran doprostřed pánve. Pánev odstavíme z tepla. Rozšlehaná vejce vlijeme okolo cibule ke středu pánve. Tím nám zůstane uprostřed. Na kraje rozprostřeme plátky rajčat a mezi ně pak kostičky sýra a nať.

  3. Teplotu ztlumíme tak na stupeň 2 (elektrický sporák) a pánev s pokličkou dáme zpět na teplo. Za 15 - 20 minut je omeleta hotová. Nemusíme ji obracet. Pokud se přichytí, přilijeme trochu oleje okolo omelety a pohybujeme pánví, ať se olej dostane pod omeletu. Povolí a půjde sesunout na talíř.

  4. Vaječnou omeletu s rajčaty a sýrem podáváme se zeleninovou oblohou a popřípadě s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!