Uzený řízeček v jednoduchém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g uzené vepřové maso podle chuti sůl mletý pepř těstíčko 2 ks vejce 3 lžíce hladká mouka 150 ml světlé pivo 2 stroužky česnek lisovaný 1 lžíce petrželka čersvě nsekaná podle potřeby olej na smažení
Postup Uzený řízeček v jednoduchém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso nakrájíme na plátky.
Vejce rozšleháme s lisovaným česnekem, pivem, petrželkou, solí, pepřem a moukou do hustějšího těstíčka.
Uzené plátky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Upečené řízečky necháme odkapat na kuchynské kartě od zbytečného oleje.
Hotové uzené řízečky v jednoduchém těstíčku podáváme s bramborovou přílohou a salátem.