Uzený řízeček v jednoduchém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g uzené vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
těstíčko
2 ks vejce
3 lžíce hladká mouka
150 ml světlé pivo
2 stroužky česnek lisovaný
1 lžíce petrželka čersvě nsekaná
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na plátky.

  2. Vejce rozšleháme s lisovaným česnekem, pivem, petrželkou, solí, pepřem a moukou do hustějšího těstíčka.

  3. Uzené plátky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Upečené řízečky necháme odkapat na kuchynské kartě od zbytečného oleje.

  4. Hotové uzené řízečky v jednoduchém těstíčku podáváme s bramborovou přílohou a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!