Uzený jazyk v aspiku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

petrželka
200 g aspik
100 g sterilované okurky
50 g sterilovaná kapie
400 g uzený jazyk

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk uvaříme, očistíme a necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme na 4 tenké plátky. Zbytek jazyka nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kostky a smícháme s kostkami jazyka. Aspik rozehřejeme.

  2. Asi 4 menší nebo jiné vhodné misky vylijeme aspikem tak, aby na stěnách vznikla 3 - 4 mm silná vrstva aspiku. Necháme je ztuhnout. Do středu misek dáme snítku petrželky, kapii a zakapeme aspikem. Když aspik ztuhne, vložíme plátek jazyka. Na něj rozdělíme směs okurek a jazyka. Vše zalijeme aspikem. Uzený jazyk v aspiku necháme důkladně ztuhnout.

  3. Uzený jazyk v aspiku vyklopíme z misek a můžeme servírovat. Vhodné je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!