Uzený jazyk v aspiku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- petrželka 200 g aspik 100 g sterilované okurky 50 g sterilovaná kapie 400 g uzený jazyk
Postup Uzený jazyk v aspiku recept
Postup přípravy receptu
-
Jazyk uvaříme, očistíme a necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme na 4 tenké plátky. Zbytek jazyka nakrájíme na kostky. Okurky nakrájíme na kostky a smícháme s kostkami jazyka. Aspik rozehřejeme.
Asi 4 menší nebo jiné vhodné misky vylijeme aspikem tak, aby na stěnách vznikla 3 - 4 mm silná vrstva aspiku. Necháme je ztuhnout. Do středu misek dáme snítku petrželky, kapii a zakapeme aspikem. Když aspik ztuhne, vložíme plátek jazyka. Na něj rozdělíme směs okurek a jazyka. Vše zalijeme aspikem. Uzený jazyk v aspiku necháme důkladně ztuhnout.
Uzený jazyk v aspiku vyklopíme z misek a můžeme servírovat. Vhodné je čerstvé pečivo.