Uzená pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 kelímek zakysaná smetana
1 lžička mletá sladká paprika
100 g uzený eidam
1 kostka uzené tofu
bylinková sůl
2 konzervy drcený tuňák v oleji
1 lžíce hořčice se zrníčky

Postup přípravy receptu

  1. Sýr najemno nastrouháme. Tuňáky slijeme a necháme okapat. Tofu si nastrouháme na hrubém struhadle

  2. V misce nejprve utřeme tuňáka se smetanou, přidáme hořčici, mletou papriku (rovnou lžičku) a vmícháme sýr s tofu. Dochutíme bylinkovou solí. Uzenou pomazánku necháme v chladu do druhého dne proležet

  3. Pokud chceme připravit vegetariánskou variantu uzené pomazánky, přidáme jednou tolik tofu, druhou kostku však nastrouháme najemno. Tuňáka vynecháme

  4. Uzená pomazánka je dobrá na jednohubky z celozrnného pečiva. Zdobíme kouskem zeleniny nebo olivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!