Uzená polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
majoránka
1 ks pórek
400 g cizrna
1 svazek jarní cibulka
mletý zázvor
mletý černý pepř
400 g uzená vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Den předem cizrnu propláchneme a necháme ve studené vodě nabobtnat. Potom vodu vyměníme za čerstvou a zvolna uvaříme i s uzeným masem doměkka.

  2. Mezitím si pórek a jarní cibulku očistíme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme

  3. Měkké uzené maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. K vroucí cizrně nyní přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, zázvor, majoránku a pepř. Polévku ještě asi 5 - 10 minut povaříme a podle potřeby přisolíme

  4. Nakrájené uzené maso rozdělíme na porce, přelijeme horkou polévkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!