Utopenci s feferonkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
8 ks špekáčky
8 ks feferonka
nálev
12 lžic ocet
200 ml voda
4 ks bobkový list
8 kuliček celý zelený pepř
8 kuliček celý červený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky nejdříve zbavíme tuhého střívka a potom je podélně nařízneme, avšak nedokrojíme do konce.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Feferonky očistíme, omyjeme a podélně překrojíme.

  3. Do zářezů ve špekáčcích vkládáme vždy jednu překrojenou feferonku a kolečka z poloviny cibule.

  4. Vodu svaříme s octem, přidáme pepř a bobkový list. Nálev necháme mírně zchladnout.

  5. Špekáčky naskládáme do sklenice, přelijeme připraveným vlažným nálevem.

  6. Utopence s feferonkami necháme zhruba dva dny uležet na chladném a temném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!