Utopenci s feferonkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 8 ks špekáčky 8 ks feferonka nálev 12 lžic ocet 200 ml voda 4 ks bobkový list 8 kuliček celý zelený pepř 8 kuliček celý červený pepř
Postup Utopenci s feferonkami recept
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky nejdříve zbavíme tuhého střívka a potom je podélně nařízneme, avšak nedokrojíme do konce.
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Feferonky očistíme, omyjeme a podélně překrojíme.
Do zářezů ve špekáčcích vkládáme vždy jednu překrojenou feferonku a kolečka z poloviny cibule.
Vodu svaříme s octem, přidáme pepř a bobkový list. Nálev necháme mírně zchladnout.
Špekáčky naskládáme do sklenice, přelijeme připraveným vlažným nálevem.
Utopence s feferonkami necháme zhruba dva dny uležet na chladném a temném místě.