Španělská topinka se ztraceným vejcem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks rajče
čerstvý koriandr
mletý černý pepř
1 ks bílý toastový chléb
extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme topinku z bílého toastového chleba, rozkrojíme jedno vyzrálé rajče a rozmažeme ho do povrchu topinky. Mírně pokapeme kvalitním olivovým olejem. Dále nakrájíme několik plátků rajčete, rozložíme je na topinku a lehce osolíme

  2. Obvyklým způsobem připravíme ztracené vejce. Hotové ztracené vejce položíme na topinku s rajčaty, pokapeme olivovým olejem, podle chuti lehce osolíme a okořeníme čerstvým pepřem z mlýnku. Nasekáme pár lístků koriandru a posypeme vejce. Nakonec do ztraceného vejce píchneme, aby se otevřelo a trochu žloutku vyteklo

  3. Španělskou topinku se ztraceným vejcem podáváme jako chutný předkrm nebo snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!