Španělská tortilla - bramborová omeleta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 hrneček olej sůl 6 ks vejce 6 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce petrželová nať mletý černý pepř
Postup Španělská tortilla - bramborová omeleta
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji v silnostěnné pánvi dozlatova, vyjmeme a necháme v sítu odkapat přebytečný olej
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, orestujeme na stejném oleji ze všech stran, taktéž dozlatova. Přidáme osmahnutou cibuli, hrst nasekané petrželky, promícháme a zalijeme rozkvedlanými, osolenými a mírně opepřenými vejci. Na mírném ohni směs opékáme cca 10 minut
Poté pánev vložíme do horké trouby rozehřáté na 180 °C a dopékáme asi 25 minut
Španělskou tortillu podáváme jako teplé i studené jídlo, ať už jako hlavní chod či chutnou svačinu. Při servírování tortillu krájíme nejlépe na trojúhelníky, můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu, zakápnout česnekovým olejem a obložit zeleninou podle chuti.