Španělská tortilla - bramborová omeleta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrneček olej
sůl
6 ks vejce
6 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo, osmahneme na oleji v silnostěnné pánvi dozlatova, vyjmeme a necháme v sítu odkapat přebytečný olej

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, orestujeme na stejném oleji ze všech stran, taktéž dozlatova. Přidáme osmahnutou cibuli, hrst nasekané petrželky, promícháme a zalijeme rozkvedlanými, osolenými a mírně opepřenými vejci. Na mírném ohni směs opékáme cca 10 minut

  3. Poté pánev vložíme do horké trouby rozehřáté na 180 °C a dopékáme asi 25 minut

  4. Španělskou tortillu podáváme jako teplé i studené jídlo, ať už jako hlavní chod či chutnou svačinu. Při servírování tortillu krájíme nejlépe na trojúhelníky, můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu, zakápnout česnekovým olejem a obložit zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!