Utopenci podle Marčusova strýce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg špekáčky
nálev
1 l ocet
1 l voda
1 balíček glutasol
15 ks bobkový list
20 kuliček nové koření
1 balíček grilovací koření
1 balíček kari koření
1 lžíce chili koření
20 kuliček celý černý pepř
podle potřeby
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.

  2. Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut.

  3. Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!