Utopenci podle Marčusova strýce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kg špekáčky nálev 1 l ocet 1 l voda 1 balíček glutasol 15 ks bobkový list 20 kuliček nové koření 1 balíček grilovací koření 1 balíček kari koření 1 lžíce chili koření 20 kuliček celý černý pepř podle potřeby cibule
Postup Utopenci podle Marčusova strýce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.
Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut.
Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.