Tymiánové krůtí a vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 větvičky tymián
1-2 lžičky vegeta
1 lžička mletý bílý pepř
3-5 lžic rostlinný olej
300 g vepřová kýta
2 ks cibule (větší)
300 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu očistíme na přes vlákno ji nakrájíme na malé řízečky, které jemně naklepeme. Totéž uděláme s krůtími prsy, pouze je nakrájíme na nudličky. Řízky z obou stran opepříme, ale nesolíme. Cibuli nakrájíme najemno. Tymián omyjeme, osušíme a zbavíme stonků. Nakonec tymián zalijeme olejem a promneme.

  2. Na tymiánovém oleji orestujeme cibuli. Pak klademe plátky kýty a restujeme je minutu z každé strany. Pak je ochutíme vegetou a dopečeme dozlatova. Stejným způsobem upravíme krůtí nudličky. Maso ukládáme na teplé místo.

  3. Vhodnou přílohou je zeleninový salát bez dresinku a hranolky. Nezapomeňte na kvalitní suché bílé víno. nejlépe Chardonnay.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!