Kuře v páře po čínsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 ks zázvor
1,5 lžíce sojová omáčka
700 g kuřecí maso
1 ks jarní cibulka
1 lžička sezamový olej
2 lžičky kukuřičná mouka
1 lžíce rýžové víno
8 ks sušené asijské houby

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme v misce s teplou vodou asi na 30 minut. Poté je necháme odkapat, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, odřízneme nohy a houby nakrájíme na tenké plátky

  2. Kuřecí maso nakrájíme po čínském způsobu na menší kousky velikosti soust. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a sezamový olej. Do připravené marinády namočíme kousky kuřete a houby a marinujeme 20 minut

  3. V parním hrnci uvedeme vodu k varu. Ohnivzdornou skleněnou misku opatrně umístíme na bambusový pařák. Z marinovaných kousků kuřete slijeme přebytečnou tekutinu a dáme ji stranou. Maso vyskládáme do skleněné misky a obložíme houbami. Zasypeme plátky zázvoru a kolečky jarní cibulky a necháme vařit doměkka

  4. V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody a pečlivě promícháme. Zbytek marinády a kukuřičnou směs smícháme v malém kastrůlku a za stálého míchání ohřejeme na mírném ohni

  5. Hotové kuře v páře po čínsku podáváme s jasmínovou rýží a poléváme připravenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!