Tymiánové máslo recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
250 g máslo
1 lžička tymián
1 lžička libeček
1 lžička mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme při mírném ohni v kastrůlku povolit

  2. Mezitím si připravíme bylinky - libeček, tymián a mletý či podrcený kmín. Samozřejmě je lepší mít zelené bylinky čerstvé nebo alespoň sušené domácí. Bylinky nasekáme, sušené rozemneme mezi prsty

  3. Bylinky vmícháme do másla, které ještě nezapomeneme osolit. Dáme do misky nebo jiné formičky a necháme zatuhnout. Pokud jsme máslo roztopili, během tuhnutí musíme občas promíchat, aby nám bylinky nezůstaly jen vespod

  4. Tymiánové máslo používáme k natírání na chleba, k přípravě pokrmů nebo dáme plátek na právě připravenou rybu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!