Tygrovaná jogurtovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 lžíce rum 2 lžíce kakao 1 hrneček mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrneček cukr krupice cukr moučka 1 špetka citronová kůra 2 hrnečky polohrubá mouka tuk na vymazání 300 ml bílý jogurt mouka na vysypání
Postup Tygrovaná jogurtovka
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt a citronovou kůru. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme bílou a do druhé přidáme kakao
Formu vymažeme a vysypeme a střídavě nalijeme do formy obě těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Po upečení necháme bábovku vydýchat, vyklopíme a pocukrujeme
Tygrovaná jogurtovka je výborná hlavně tím, že zůstane i po pár dnech vláčná.