Tygrovaná jogurtovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 hrneček mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrneček cukr krupice
cukr moučka
1 špetka citronová kůra
2 hrnečky polohrubá mouka
tuk na vymazání
300 ml bílý jogurt
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt a citronovou kůru. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme bílou a do druhé přidáme kakao

  2. Formu vymažeme a vysypeme a střídavě nalijeme do formy obě těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 50 minut. Po upečení necháme bábovku vydýchat, vyklopíme a pocukrujeme

  3. Tygrovaná jogurtovka je výborná hlavně tím, že zůstane i po pár dnech vláčná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!