Jemná pomazánka z kešu oříšků recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1/4 lžičky sůl
voda
2 lžičky citronová šťáva
80 g kešu oříšky
1 lžička mletá lahůdková paprika
1 lžička sirup z agáve

Postup přípravy receptu

  1. Kešu ořechy namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu vylijeme, oříšky dáme do mixéru s trochou čerstvé vody a ostatními přísadami. Dáme ji doopravdy jen trochu, aby se kešu ořechy neslepily do hroudy

  2. Během mixování občas mixer vypneme a stěrkou vrátíme zpět hmotu, která je na stěnách, aby výsledek byl doopravdy krémový. Přitom kešu pomazánku ochutnáváme a dochucujeme podle svých chutí - lze použít sůl, mletou lahůdkovou papriku, čerstvou citronovou šťávu a sirup z agáve

  3. Jemnou pomazánku z kešu oříšků podáváme s pečivem, které nemá výraznou chuť - rohlíkem či vekou. Tato pomazánka je vynikající pro malé děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!