Základní máslový krém recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g máslo
150 ml mléko
150 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout

  2. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši

  3. Základní máslový krém dáme do lednice trochu ztuhnout a můžeme s ním začít pracovat. Hodí se do dezertů, moučníků a cukroví

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!