Tvarožník s ovocem a drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
cukr
máslo
mouka
těsto
3 ks vejce
10 dkg máslo
2 ks tvaroh
15 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
5 lžic dětská krupice
0 balíčků vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
mléko
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme vejce, tvaroh, dětskou krupici, půl prášku do pečiva a pudinkového prášku. Ze všech surovin vyšleháme řidší těsto. Podle potřeby můžeme těsto zředit trochou mléka.

  2. Těsto na tvarožník nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem. Nejlepší jsou borůvky, rybíz, jahody nebo kompotované broskve nakrájené na kousky. Ovoce nakonec posypeme drobenkou z cukru, mouky a másla.

  3. Tvarožník s ovocem dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Tvarožník s ovocem a drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako jemný zákusek ke svačině a snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!