Hříbková smaženice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks cibule mletý pepř 50 - 70 g tvrdý sýr 15 ks čerstvé hříbky
Postup Hříbková smaženice
Postup přípravy receptu
-
Hříbky očistíme a nakrájíme na kousíčky. Použijeme asi 15 menších hříbků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a nejprve osmahneme cibulku. Na ni dáme hříbky a necháme za občasného míchání restovat. Pak přidáme rozšlehaná vejce, stále mícháme a necháme zatuhnout. Smaženici osolíme a opepříme. Odstavíme z tepla a na závěr vmícháme nastrouhaný sýr
Hříbkovou smaženici rozdělíme na 2 talířky a podáváme s chlebem třeba na večeři.