Hříbková smaženice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
mletý pepř
50 - 70 g tvrdý sýr
15 ks čerstvé hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky očistíme a nakrájíme na kousíčky. Použijeme asi 15 menších hříbků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a nejprve osmahneme cibulku. Na ni dáme hříbky a necháme za občasného míchání restovat. Pak přidáme rozšlehaná vejce, stále mícháme a necháme zatuhnout. Smaženici osolíme a opepříme. Odstavíme z tepla a na závěr vmícháme nastrouhaný sýr

  3. Hříbkovou smaženici rozdělíme na 2 talířky a podáváme s chlebem třeba na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!