Hříbkové ragú s pórkem a špagetami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
1 ks pórek
2 porce špagety
250 ml smetana ke šlehání
150 ml bílé suché víno
čerstvě mletý černý pepř
250 g čerstvé hříbky
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky

  2. Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme

  3. Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce

  4. Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!