Hříbkové ragú s pórkem a špagetami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 1 ks pórek 2 porce špagety 250 ml smetana ke šlehání 150 ml bílé suché víno čerstvě mletý černý pepř 250 g čerstvé hříbky 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Hříbkové ragú s pórkem a špagetami
Postup přípravy receptu
-
Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky
Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme
Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce
Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.