Tvarohový švédský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
náplň
3 ks vejce
500 ml mléko
rozinky
3 kostky tvaroh
1 hrnek cukr krupice
citronová kůra
muškátový oříšek
1 balíček vanilkový pudink
podle potřeby
tuk
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.

  2. Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.

  3. Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.

  4. Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.

  5. V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.

  6. Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!