Tvarohový švédský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka sůl 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 hrnky polohrubá mouka náplň 3 ks vejce 500 ml mléko rozinky 3 kostky tvaroh 1 hrnek cukr krupice citronová kůra muškátový oříšek 1 balíček vanilkový pudink podle potřeby tuk tuk na vymazání
Postup Tvarohový švédský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.
Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.
Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.
Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.
V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.
Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.