Tvarohový rybízový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 1 ks prášek do pečiva 200 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh na ozdobu rybíz podle potřeby tuk na vymazání
Postup Tvarohový rybízový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Obraný a opraný rybíz necháme oschnout.
Z vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich sníh. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Zvlášť si utřeme máslo s měkkým tvarohem, žloutky a moučkovým cukrem. Poté vmícháme sníh a přidáváme opatrně po troškách i mouku s práškem do pečiva.
Těsto vylijeme na vymazaný plech a zasypeme rybízem.
Tvarohový rybízový koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 °C dozlatova.
Upečený rybízový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme podle chuti.