Tvarohový rybízový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
na ozdobu
rybíz
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Obraný a opraný rybíz necháme oschnout.

  2. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich sníh. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Zvlášť si utřeme máslo s měkkým tvarohem, žloutky a moučkovým cukrem. Poté vmícháme sníh a přidáváme opatrně po troškách i mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto vylijeme na vymazaný plech a zasypeme rybízem.

  4. Tvarohový rybízový koláč pečeme v předehřáté troubě při 160 °C dozlatova.

  5. Upečený rybízový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!