Nepečený letní dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 250 ml šlehačka 250 balíčků piškoty 1 ks čokoláda na vaření ovoce 2 ks vanilkový cukr 500 ml bílý jogurt 1 šálek instantní káva 1 lžíce likér Amaretto
Postup Nepečený letní dezert
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme šlehačku. Ve větší nádobě rozmícháme s cukrem velký bílý jogurt, po částech vmícháme ušlehanou šlehačku
Velkou plastovou dózu vyložíme piškoty, rovnou plochou směrem ke dnu. Pokapeme kávou smíchanou se lžící likéru Amaretto. Naneseme část jogurtové hmoty. Nyní poklademe v řadách piškoty, bobulkami hroznového vína, zmrazených jahod a zmrazeného červeného rybízu. Na vrch naneseme zbytek jogurtové hmoty a upravíme stěrkou tak, aby bylo všechno ovoce s piškoty zakryto
Na vrch zdobíme nastrouhanou čokoládou na vaření, případně posypeme Grankem. Po stranách plastové dozy zapícháme piškoty. Uložíme do druhého dne do lednice.