Nepečený letní dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 ml šlehačka
250 balíčků piškoty
1 ks čokoláda na vaření
ovoce
2 ks vanilkový cukr
500 ml bílý jogurt
1 šálek instantní káva
1 lžíce likér Amaretto

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme šlehačku. Ve větší nádobě rozmícháme s cukrem velký bílý jogurt, po částech vmícháme ušlehanou šlehačku

  2. Velkou plastovou dózu vyložíme piškoty, rovnou plochou směrem ke dnu. Pokapeme kávou smíchanou se lžící likéru Amaretto. Naneseme část jogurtové hmoty. Nyní poklademe v řadách piškoty, bobulkami hroznového vína, zmrazených jahod a zmrazeného červeného rybízu. Na vrch naneseme zbytek jogurtové hmoty a upravíme stěrkou tak, aby bylo všechno ovoce s piškoty zakryto

  3. Na vrch zdobíme nastrouhanou čokoládou na vaření, případně posypeme Grankem. Po stranách plastové dozy zapícháme piškoty. Uložíme do druhého dne do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!