Tvarohový nákyp 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
3 ks vejce
30 g máslo
strouhanka
3 lžíce smetana
1 lžíce hrubá mouka
1 lžíce kukuřičná mouka
300 g měkký tučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Dvě až tři hodiny před přípravou vložíme tvaroh do ubrousku. Položíme ho mezi 2 prkénka, zatížíme a necháme vytéci syrovátku. Pak tvaroh prolisujeme přes síto.

  2. Do tvarohu přidáme 20 g másla, sůl, smetanu, žloutky a dobře promícháme. Půl hodiny před podáním vmícháme tuhý sníh z bílků, prosátou hrubou a kukuřičnou mouku. Tvarohovou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, jejíž dno jsme pokapali olejem. Tvarohový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 - 30 minut do té doby, až je střed nákypu suchý.

  3. Takto připravený tvarohový nákyp podáváme se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!