Tvarohový nákyp 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 3 ks vejce 30 g máslo strouhanka 3 lžíce smetana 1 lžíce hrubá mouka 1 lžíce kukuřičná mouka 300 g měkký tučný tvaroh
Postup Tvarohový nákyp 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě až tři hodiny před přípravou vložíme tvaroh do ubrousku. Položíme ho mezi 2 prkénka, zatížíme a necháme vytéci syrovátku. Pak tvaroh prolisujeme přes síto.
Do tvarohu přidáme 20 g másla, sůl, smetanu, žloutky a dobře promícháme. Půl hodiny před podáním vmícháme tuhý sníh z bílků, prosátou hrubou a kukuřičnou mouku. Tvarohovou hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, jejíž dno jsme pokapali olejem. Tvarohový nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 - 30 minut do té doby, až je střed nákypu suchý.
Takto připravený tvarohový nákyp podáváme se smetanou.