Tvarohový lesklý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
150 g cukr krupice
300 g hladká mouka
200 g máslo nebo rostlinný tuk
0.5 ks kypřící prášek do pečiva
náplň
2 ks vejce
2 lžíce rum
500 cl mléko
500 g tvaroh
150 g cukr krupice
8 lžic rostlinný olej
1 ks pudinkový vanilkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracované z másla, hladké mouky, prášku do pečiva, vajec a cukru krupice dáme na chvíli do chladné místnosti.

  2. Během chlazení těsta připravíme náplň. Vymícháme tvaroh, cukr, vejce, olej, rum, vanilkový pudinkový prášek a mléko. Ze všech ingrediencí vymícháme řidší hladkou hmotu.

  3. Na plech s vyšším okrajem dáme pečící papír, poklademe těsto a nalijeme tvarohovou hmotu.

  4. Tvarohový leský koláč pečeme v mírné troubě při 170 °C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!