Kuřecí prsty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
2 ks vejce
180 g strouhanka
3 lžíce pažitka
pažitka
citron
1 lžička koriandr
4 ks kuřecí prsa
3 lžíce hladká mouka
160 g zakysaná smetana
olej na smažení
2 lžičky mletá sladká paprika
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletý černý pepř
120 g smetanový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku nastříháme a citron nakrájíme na měsíčky

  2. Kuřecí řízky dáme na prkénko mezi 2 vrstvy potravinářské fólie a rozklepeme na tloušťku zhruba půl centimetru. Fólii odstraníme, maso nakrájíme šikmo na proužky široké asi 2,5 cm a obalíme v mouce

  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na smažení na teplotu 180 - 190 °C (při této teplotě zhnědne kostička veky za půl minuty). Strouhanku smícháme s koriandrem, mletou paprikou, solí a pepřem. Několik proužků masa ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme v ochucené strouhance, vložíme do horkého oleje a osmažíme ze všech stran dozlatova. Postupně takto zpracujeme všechny proužky masa. Odkládáme je na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odsál nadbytečný tuk

  4. Mezitím připravíme dip (omáčku k namáčení) Smetanový sýr, zakysanou smetanu a pažitku promícháme, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou. Kuřecí prsty upravíme na talíře, doplníme klínky citronu a podáváme s mističkou dipu ozdobeného snítkami pažitky

  5. Zdroj: Rychle a snadno

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!