Tvarohový kreméš s bílkovou pokrývkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
150 g máslo
0.5 prášek do pečiva
150 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
náplň
3 ks žloutek
0 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
1 balíček krémový prášek Zlatý klas
na potření
4 ks bílek
4 lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva a vejce. Z těchto surovin vypracujeme těsto a dáme ho vychladit do lednice.

  2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň z měkkého tvarohu, uvařeného pudinku (podle návodu na obalu), žloutků a vanilkového cukru. Náplň nejdříve promícháme a pak dobře vyšleháme.

  3. Těsto roztlačíme rukama na plech a nalijeme na něj tvarohovou náplň. Tvarohový kreméš dáme péct do středně vyhřáté trouby alespoň na 30 minut. Před dopečením vyndáme kreméš z trouby a na náplň, která není ještě úplně ztuhlá, natřeme sníh vyšlehaný ze 4 bílků a 4 lžic krystalového cukru. Tvarohový kreméš vrátíme ještě na 7 - 8 minut zapéct, ale už při mírné teplotě.

  4. Tvarohový kreméš s bílkovou pokrývkou podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!