Tvarohový koláč s makovými kaňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1000 g tvaroh
150 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
250 g bílý jogurt
420 g hladká mouka
250 g Hera
250 g mletý mák
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy, Heru pokrájíme na kousky a vypracujeme hladké těsto tak, aby se nelepilo. Než si připravíme náplně, vložíme těsto do lednice

  2. Do hluboké mísy dáme všechny ingredience na tvarohovou náplň a vyšleháme ji elektrickým šlehačem. Makovou náplň si připravíme podle návodu na obalu, nebo si náplň připravíme sami

  3. Větší pekáček si vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně prsty nebo válečkem natáhneme na celý plech, vytlačíme okraje. Pak nalijeme tvarohovou náplň a rovnoměrně rozetřeme. Na tvaroh děláme lžící makové kaňky, dokud náplň nespotřebujeme

  4. Tvarohový koláč s makovými kaňkami vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 25 - 30 minut. Upečený tvarohový koláč necháme vychladnout

  5. Tvarohový koláč s makovými kaňkami nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!