Tvarohový koláč s koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
těsto
250 g máslo
2 ks žloutek
300 g polohrubá mouka
2 dl smetana ke šlehání
náplň
4 ks žloutek
6 ks bílek
1 kg nízkotučný tvaroh
3 hrstě čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, 180 g másla, 2 žloutků a špetky soli vypracujeme těsto. Do těsta přidáme ještě tolik smetany ke šlehání, aby těsto bylo vláčné.

  2. Těsto vyválíme na plát silný jako prst (asi 2 cm), přeneseme na plech a okraje vyhrneme vzhůru.

  3. Na náplň nejprve ušleháme pevný sníh z 6 bílků a kopr nasekáme na jemno. Tvaroh utřeme se 70 g másla, 4 žloutky a osolíme podle chuti. Nakonec do tvarohu vmícháme sníh z bílků a nasekaný kopr.

  4. Vnitřek koláče stejnoměrně naplníme tvarohovou směsí a štědře přetřeme smetanou.

  5. Koláč upečeme v předehřáté dost horké troubě.

  6. Tvarohový koláč s koprem můžeme podávat teplý i studený. Koláč je výborný jako příloha k masu či snídaně s mlékem nebo chuťovka k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!