Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
150 g hrubá mouka
250 g měkký tvaroh
omáčka
100 g cukr krupice
250 g ovoce
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s vejci, máslem, prosátou moukou a solí. Z těchto surovin vypracujeme tužší těsto, ze kterého vyválíme váleček. Z válečku pomocí nože nakrájíme šišky.

  2. Tvarohové šišky ihned vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou.

  3. Ovocnou omáčku si připravíme z libovolného ovoce (jahody, maliny, borůvky), které jen povaříme ve vlastní šťávě a v závěru převaření ještě rozmačkáme vidličkou.

  4. Hotové tvarohové šišky vyjmeme, omastíme rozpuštěným máslem a na talíři přeléváme ovocnou omáčkou a přelijeme zakysanou smetanou.

  5. Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!