Moje domácí Baileys recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

500 ml rum
500 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček karamelový pudinkový prášek
2 plechovky slazené kondenzované mléko Salko

Postup přípravy receptu

  1. Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny

  2. Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc)

  3. Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí

  4. Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup

  5. Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink

  6. Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru

  7. Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!