Tvarohové řezy se salkem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
6 ks vejce
250 g máslo
100 g cukr moučka
6 lžic cukr moučka
4 lžíce zakysaná smetana
0,5 ks citronová kůra
6 lžic polohrubá mouka
tuk na vymazání
0,5 ks citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
2 balení tvaroh ve vaničce
1 plechovka karamelové salko

Postup přípravy receptu

  1. Šest žloutků utřeme se 6 lžícemi cukru, přidáme 2 lžíce oleje, polohrubou mouku smíchanou s práškem po pečiva a nakonec přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků

  2. Těsto dáme péct na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou na 180 °C

  3. Na tvarohový krém si utřeme máslo s cukrem moučka a přidáme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, zakysanou smetanu a 2 tvarohy. Na polevu vyšleháme karamelové salko s ušlehanou smetanou. Smetanu přidáme do salka, ne naopak

  4. Upečený korpus potřeme tvarohovým krémem, ozdobíme šlehačkovou polevou a necháme ztuhnout

  5. Tvarohové řezy se salkem podáváme jako zákusek ke svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!