Tvarohové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
30 g olej
sůl
6 ks vejce
120 g máslo
30 g kakao
500 g tvaroh
80 g polohrubá mouka
100 g čokoláda (hořká)

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh. Vyšší plech vymažeme máslem nebo olejem a nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Žloutky utřeme s cukrem. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme ji do žloutků. Pak do těsta zapracujeme olej a sníh. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme jej v troubě asi 15 - 30 minut.

  3. V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému. Upečený korpus necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a rozetřeme ji po celém povrchu tvarohového krému.

  5. Moučník necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nejlepší je ale nechat jej den odležet. Podáváme se šlehačkou a zdobíme proužky pomerančové kůry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!