Tvarohové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 30 g olej sůl 6 ks vejce 120 g máslo 30 g kakao 500 g tvaroh 80 g polohrubá mouka 100 g čokoláda (hořká)
Postup Tvarohové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh. Vyšší plech vymažeme máslem nebo olejem a nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Žloutky utřeme s cukrem. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme ji do žloutků. Pak do těsta zapracujeme olej a sníh. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme jej v troubě asi 15 - 30 minut.
V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému. Upečený korpus necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a rozetřeme ji po celém povrchu tvarohového krému.
Moučník necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nejlepší je ale nechat jej den odležet. Podáváme se šlehačkou a zdobíme proužky pomerančové kůry.