Tvarohové potěšení recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
0,5 balíčků vanilkový cukr
0,5 ks hořká čokoláda
2 lžíce smetana ke šlehání
2 dl vroucí voda
1 kelímek měkký tvaroh
2 lžičky černá káva
cukrářské piškoty
2 lžíce mandlový likér

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme měkký tvaroh, kysanou smetanu, cukr moučka, vanilkový cukr a šlehačku. Vše společně vyšleháme. Uvaříme silnou černou kávu (2 dl), scedíme ji a smícháme s likérem, připravíme si ji do misky. Hořkou čokoládu rozehřejeme s horkou vodou (2 lžíce)

  2. Dlouhé piškoty rozpůlíme, máčíme v kávě a vrstvíme do misek. Vždy dáme vrstvu tvarohového krému a potom zase piškoty, končíme vrstvou krému. Potom polijeme dezert tekutou čokoládou, jeden piškot můžeme zapíchnout dekorativně do čokolády. Dezert dáme vychladit a podáváme

  3. Tvarohové potěšení podáváme nejlépe s šálkem dobré kávy


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!