Cuketové bramboráčky z trouby recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
100 g brambory
120 g cuketa
2 lžíce parmazán
2 lžíce hladká mouka
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté a osušené cukety zbaváme konců. Bramboru oloupeme. Cuketu i bramboru nastrouháme do mísy nahrubo. Posolíme a necháme na 10 minut stát

  2. Z nastrouhané cukety vymačkáme veškerou vodu, kterou pustila

  3. K vymačkaným cuketám přidáme rozšlehané vejce, lisovaný česnek, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán a mouku. Mouku dáme podle potřeby

  4. Plech vyložíme navlhčeným pečícím papírem. Z těsta pomocí lžíce tvoříme placičky - bramboráčky

  5. Cuketové bramboráčky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, poté obrátíme a dopékáme dalších asi 10 minut

  6. Cuketové bramboráčky s parmazánem jsou výborné teplé nebo vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!