Tvarohové noky s máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2-3 lžíce cukr moučka
70 g hladká mouka
500 g tvrdý tvaroh
1 ks větší vejce
podle chuti
50 g máslo
cukr moučka
kakao nebo granko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme tuhý sníh.

  2. V míse utřeme moučkový cukr se žloutkem, přidáme rozemletý nebo nastrouhaný tvrdý tvaroh a za stálého míchání smísíme s hladkou moukou a špetkou soli. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílku. Těsto na tvarohové noky necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.

  3. Z těsta pak oddělujeme kousky, které na pomoučeném vále tvarujeme do větších kuliček. Tvarohové noky vaříme ve vroucí vodě asi 15 - 20 minut.

  4. Během vaření si rozpustíme máslo. Tvarohové noky podáváme ihned po uvaření, přeléváme je horkým máslem a sypeme cukrem, kakaem, grankem - jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!