Tvarohové karbenátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
bylinky
mletý černý pepř
směs
1 ks vejce
150 g tvrdý sýr
250 g tučný tvaroh
podle potřeby
ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme kostku polotučného nebo tučného tvarohu. Nepoužíváme tvaroh z kelímku, protože je příliš jemný a těsto by nedrželo. Tvaroh smícháme s jedním vejcem a nastrouhaným tvrdým sýrem.

  2. Dále přidáme podle chuti sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek, možno i jakékoli koření vhodné do karbenátku, případně čerstvé nebo sušené bylinky (medvědí česnek, saturejka, majoránka apod.). Vše důkladně promačkáme nejlépe vidličkou. Poté po lžicích přidáváme ovesné vločky (celkově asi 3 - 4 lžíce) a promícháváme.

  3. Hotová hmota se mírně lepí, takže po vytvarování (mokrýma rukama) karbenátků je vhodné ještě je na prkénku obalit ve strouhance nebo ovesných vločkách. Karbenátky smažíme na pánvi na oleji či sádle.

  4. Tvarohové karbenátky můžeme podávat s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!