Rychlá masová pochoutka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
brambory
1 svazeček pažitka
1 svazeček tymián
1 svazeček bazalka
1 svazeček šalvěj
grilované maso

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Připravíme si 50cm kus alobalu, který přehneme napůl, aby se nepotrhal. Pokapeme ho olejem a na něj nakrájíme brambory i se slupkou na maximálně 0,5 cm silné plátky. Posolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou či jarní cibulkou a navrch položíme plátek grilovaného masa. Rychlou pochoutku poklademe lístkem šalvěje, pár lístky bazalky a tymiánu. Na bylinky položíme 1 - 2 plátky másla a alobal přehneme tak, aby později šťáva nevytékala

  3. Rychlou pochoutku vložíme na plech do trouby a pečeme přibližně 1 hodinu

  4. Brambory také můžeme nahradit uvařenou rýží posypanou trochou kari koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!