Tvarohové jahodové knedlíky s čekankovým sirupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
jogurt
čekankový sirup
náplň
jahody
těsto
100 g tvaroh
10 g kokosová moučka
20 g ovesné vločky
20 g otruby
na ozdobu
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. V míse zpracujeme těsto - smícháme tvaroh, kokosovou moučku, ovesné vločky a otruby. Kdyby těsto více lepilo, lze přidat mouku, ale většinou to není třeba.

  2. Připravené očištěné jahody obalíme do těsta a vytvarujeme koule - knedlíky. Můžeme je nechat ještě v lednici, aby více ztuhly, ale není to nutností.

  3. Připravené tvarohové knedlíky vhodíme do vroucí vody a uvaříme.

  4. Tvarohové jahodové knedlíky zdobíme na talíři jogurtem, mátou, oříšky, skořicí a na závěr přidáme i dávku čekankového sirupu. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!