Tvarohové jahodové knedlíky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
máslo
strouhanka
1/8 l mléko
30 g tuk
jahody
jahody
1 lžička cukr krupice
250 g hrubá mouka
třtinový cukr
250 g měkký nízkotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s vejci, cukrem, solí a tukem. K těstíčku přidáme mouku a podle potřeby trochu mléka. Těsto by mělo být měkké a vláčné, nesmí se lepit. Podle potřeby zahustíme strouhankou

  2. Jahody omyjeme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky

  3. Těsto rozdělíme na kousky, naplníme ovocem a důkladně zabalíme

  4. Vodu přivedeme k varu, špetkou soli osolíme a vhodíme do ní knedlíky. Ve vroucí vodě vaříme tvarohové knedlíky asi 8 minut

  5. Tvarohové jahodové knedlíky rozdělíme na talíře, poklademe plátky másla a posypeme třtinovým cukrem. Pokud máme jahůdky, dozdobíme. Tvarohové jahodové knedlíky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!