Tvarohová žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
0 l mléko
40 g rozinky
500 g tvaroh
100 g cukr moučka
1 balíček skořicový cukr
7 ks malé žemle nebo rohlík
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

  2. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

  3. Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

  4. Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!