Tvarohová žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 0 l mléko 40 g rozinky 500 g tvaroh 100 g cukr moučka 1 balíček skořicový cukr 7 ks malé žemle nebo rohlík podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Tvarohová žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.
Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.
Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.
Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.